Kilit Ve Alarm

    Motosiklet Kilit ve Alarm Çeşitleri

    Motosikletinizi güvende tutmak, hırsızlığa karşı maksimum koruma sağlamak için motosiklet kilit ve alarm çeşitlerinden motosikletinize uygun olanını tercih edebilirsiniz. Kilit ve alarm çeşitleri, marka ve model bazında farklılaşmaktadır. Her birinin farklı kullanım alanları vardır. Motosiklet kilidi motosikletinizi güvende tutmak için kullanmanız gerekmektedir. Kilitlerin alarmlı ve alarmsız seçenekleri mevcuttur. Fren diskine veya jantların arasına takılan modelleri vardır. Motosiklet fren diskine takılarak çalınma durumunda tekerleğin dönmesini engeller. Taşınabilir boyutta olan bu kilitler kolaylıkla sırt çantasında veya sele altında taşınabilir. Modellere göre farklılık gösterse de hemen hemen hepsinde alarm mevcuttur. Titreşim veya müdahale anında alarm ötmeye başlayacaktır. Bunun dışında zincir ve U kilit seçenekleri de sürücülerin ihtiyaçlarına istinaden kullanılabilir. Zincir kilitleri motosikleti sabit bir noktada güvenle sabit tutmak için kullanılır. Ağır ve sağlam yapıda olurlar. Sertleştirilmiş çelikten üretilirler. SRA sertifikalı kilitler kesilmeye ve kırılmaya karşı yüksek direnç gösterirler. Zincir kilitlerin dış kısımlarında motosiklete zarar vermemesi için kumaşla kaplı olarak satılırlar. U kilitler motosikletleri birkaç farklı noktadan sabitlemek için kullanılırlar. Gidon kilitleri, kablo kilitler ve alarm sistemleri sürücülerin ihtiyaçlarına göre tercih edilebilir.

    Motosiklet Kilidi Fiyatları

    Motosiklet kilidi fiyatlarını etkileyen farklı özellikler vardır. En başta motosikletlerin güvenliğini sağlamak için üretilen kilit modellerinin arasında fiyat aralıkları oluşmaktadır. Zincir kilitler, disk kilitler, U kilitler ve alarmlı kilitlerin özellikleri birbirinden farklıdır. Bu nedenle modellere göre fiyatlar farklılaşmaktadır. Bunların dışında en önemli etken, malzeme kalitesidir. Çelik ve alaşımlı malzemeler sayesinde kilitlerin dayanıklılık seviyeleri arttırılır. Titanyum ve sertleştirilmiş çelik en çok kullanılan ve fiyatı etkileyen malzemedir. Hava koşullarına karşı koruma sağlamak ve paslanmaya engel olmak için su geçirmez malzemeyle kaplanan zincir kilitlerin fiyatı yüksek olabilir. Motosiklet kilit fiyatlarını etkileyen diğer önemli detaysa güvenlik sertifikalarıdır. Bu güvenlik sertifikaları kilitlerin kırılma ve kesilme karşı dirençli olduğunu göstermektedir. SRA ve ART sertifikalı kilitlerin fiyatları pahalı olabilmektedir. Motosiklet alarmı güvenlik ihtiyaçları doğrultusunda tercih edilebilir. Alarmlı kilitlerin fiyatlarını etkileyen en önemli unsur ses desibelidir. Yüksek desibel ses çıkaran kilitlerin fiyatları yüksek olacaktır. Motosiklet kilidi fiyatları bu özelliklere göre değişmektedir.

    Motosiklet Alarm Fiyatları

    Motosiklet alarm fiyatları markalara ve alarm tiplerine göre değişmektedir. Basit ve temel bir çalışma prensibine sahip olurlar. Motosiklet hareket ettiğinde alarm otomatik olarak ses çıkarmaya başlar. Yüksek desibele sahip motosiklet alarm sistemi daha pahalı olabilir. Alarmlı disk kilitleri hem kilit hem de alarm özelliklerini aynı anda sunar. GPS takip sistemli alarmlar, motosikletin çalınma durumunda hem alarm olarak bildirim gönderir hem de akıllı telefon üzerinden takibini gerçekleştirir. Bu alarmlı takip sistemlerinin fiyatı pahalı olabilmektedir. Sensör hassasiyeti yüksek olan alarmlı motosiklet alarm sistemlerinin fiyat aralığı yükselmektedir. Gelişmiş sensör teknolojisi sayesinde, motosikletin kaldırılması veya hareket ettirilmesi halinde alarm devreye girerek çevreyi uyarır. Gelişmiş teknolojisi sayesinde bu alarmların fiyatı pahalı olabilmektedir. Manyetik sensörler kapıların, bagajların ve diğer hareket eden parçaların açılmasını algılayan sensörler daha yüksek fiyatlı olabilir. Ses ve batarya gücüne bağlı olarak motosiklet alarmlarının fiyatları değişmektedir.

     

     

     

    Motosiklet Kilit ve Alarm Sistemleri

    Motosiklet kilit ve alarm sistemleri motosikletleri hırsızlık riskine karşı korumak için tasarlanmış iki farklı güvenlik çözümüdür. Her iki güvenlik sisteminin farklı özellikleri ve avantajları vardır. Farklı kilit türleri, motosikletin farklı bölümlerine uygulanır. Gelişen teknolojiyle beraber motosiklet kilitlerinin türlerine bakılmadan hemen hepsinde alarm sistemleri entegre edilmektedir. Zincir kalın motosiklet kilidi, u kilit veya disk kilitlerin hepsinde çalınmaya karşı yüksek desibelli alarm sistemleri mevcuttur. Entegre kilit sistemleri sayesinde maksimum güvenlik sağlanmış olur. Çelik motosiklet kilidi kesilmeye karşı en fazla direnci gösteren malzemedir. Güvenlik ihtiyacına yönelik alarm sistemli motosiklet kilitlerini tercih edebilirsiniz. Direk gibi sağlam bir noktaya sabitlenen motosiklet kilitleri herhangi bir titreşim algılandığı alarm devreye girmektedir. Hem kilit hem de alarm sistemleri, motosikletin çalınmasını zorlaştırarak hırsızlara karşı korumaktadır.

    Motosiklet Kilidi Nasıl Takılır?

    Motosiklet kilidi takarken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Kilit ve alarm türüne bağlı olarak en iyi güvenliğini sağlamak için kilidin doğru şekilde takılması büyük önem arz etmektedir. Zincir kilitler motosikleti sabit bir nesneye bağlamak için kullanılır. Motosiklet kilit sistemleri alarmlı olabilir. Zincir kilitlerin genelde kilit mekanizmasında alarm bulunur. Disk kilidi adı üzerinde fren diskine takılmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta kilitle diskin arasında fazla boşluk olmamasıdır. U kilitler motosikletin tekerliğini veya çevresini sabit bir nesneye bağlamak için kullanılır. Kilidi taktıktan sonra mutlaka motosikletinizi kontrol edin. Kilitlerin doğru takıldığına görsel olarak gözlemleyin. Alarmın düzgün çalıştığını muhakkak bir sefer deneyerek test edebilirsiniz.

    Motosiklet Kilidi Nereye Takılır?

    Motosiklet kilitleri motosikletin modeline ve kilit türüne göre farklı takılma yöntemlerine sahiplerdir. Disk kilidi hariç bütün kilit türleri mutlaka motosiklet harici bir nesneye takılması gerekmektedir. Kilidi takacağınız nokta mutlaka sabit, kesilmesi ve sökülmesi zor bir nesne olmalıdır. Disk kilitleri mutlaka sağlam fren disklerine takılmalıdır. Bu sayede kilidin sabitlendiği nesnenin yerinden sökülerek motosikletin çalınmasının önüne geçilmiş olacaktır. Motosikletinizi kilitlerken mutlaka görünür bir noktada bulundurmaya özen gösterin. Kilitleri kombine şekilde kullanılarak güvenliğinizi maksimum seviyeye çekebilirsiniz. Motosiklet kilit çeşitleri farklı şekillerde olmaktadır. Zincir kilidiniz varsa sabit nesneye bağladıktan sonra alarmlı disk kilidinizi, fren diski üzerine takabilirsiniz. Bu sayede hem zincir kilit korumasını hem de disk kilidi korumasını aynı anda sağlayabilirsiniz.

    Motosiklet Alarmı Nasıl Takılır?

    Motosiklet için kilit sistemleri arasında en çok tercih edileni kuşkusuz motosiklet alarmlarıdır. Motosiklet alarmları genellikle motosiklet elektrik sistemine sonradan takılmaktadır. Markalara bağlı olarak alarmlar genellikle takip cihazlarına bağlı olarak gelmektedir. Alarmın doğru şekilde monte edilmesi hem güvenlik hem de cihazın uzun ömürlü olması gerekmektedir. Motosiklet alarm sistemleri aküye doğrudan bağlantılı olarak çalışırlar. Sensörlerin düzgün yerleştirildiğine ve çalıştığını mutlaka kontrol edin. Motosiklet alarmları takip cihazlarıyla entegre çalıştığı için alarm devreye girdikten sonra takip uygulaması üzerinden size bildirim gelmektedir.